Είναι πλέον πασιφανές ότι τα υφιστάμενα πολιτικά σχήματα έχουν αποτύχει. Και αυτό όχι γιατί δεν εφαρμόστηκαν σωστά. Απλά ήταν εκ κατασκευής ελαττωματικά.
Με το καιρό θα προχωρήσουμε στην κριτική τους. Αλλά ας παρουσιάσουμε αδρά τη νέα πρόταση και σταδιακά ας μπούμε στις λεπτομέρειές της.
Υποθέστε ότι ιεραρχούμε πλήρως την κοινωνία ως εξής: Κάθε γειτονικά πλησιέστερα 4 πρόσωπα εκλέγουν 1 (π.χ. μια οικογένεια τη μητέρα). Έτσι σχηματίζονται οι δυό κατώτερες βαθμίδες ιεραρχίας. Κάθε άτομο στην κοινωνία τώρα έχει ένα ανώτερό του ή έχει 3 υφισταμένους (αν και δε μου αρέσουν οι όροι ανώτερος και υφιστάμενος τους χρησιμοποιώ σχηματικά, ως όρους ιεραρχίας).
Κατόπιν κάθε γειτονικά πλησιέστερες 3 τετράδες (π.χ. 3 οικογένειες μιας πολυκατοικίας) εκλέγουν την επόμενη βαθμίδα ιεραρχίας. Ψηφίζουν και οι δύο κατώτερες βαθμίδες, όλα τα άτομα, και όχι μόνο οι της πρότελευταίας βαθμίδας για να εκλέξουν την τρέχουσα.
Επειδή ένας από μια τετράδα θα ανέλθει στο επόμενο επίπεδο, οι εναπομείνοντες τρεις θα εκλέξουν τον αντικαταστάτη του.
Κοκ.
Στο τέλος αυτής της διαδικασίας όλη η κοινωνία θα έχει ιεραρχηθεί πλήρως με ένα τριαδικό σύστημα αντίστοιχο του στρατού: μια στρατιά έχει 3 ταξιαρχίες, 1 ταξιαρχία 3 συντάγματα, 1 σύνταγμα 3 τάγματα κτλ. Η μεγάλη διαφορά ανάδειξης ανάμεσα στα δυό συστήματα είναι ότι στο περιγραφόμενο κάθε φορά όλα τα προηγούμενα επίπεδα ψηφίζουν για τα επόμενα. Κατ' αναλογία είναι σαν στο στρατό αντί για κρίσεις εκλογής αρχιστρατήγου να ψήφιζαν για την εκλογή του μέχρι και οι απλοί στρατιώτες.
Ονομάστε τώρα αυτή την ιεραρχία, ιεραρχία υποβάθρου. Και υποθέστε ότι αλλάζουμε το σύνταγμα και στο νέο έχουμε ως βασικό όρο: ΚΑΜΜΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΥΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ.
Και εδώ αρχίζει το ξετύλιγμα της πρότασής μας που πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα αλλάξει τα πάντα!
Ένα κόμμα έχει μια ιεραρχία: δε θα μπορεί κάποιος να είναι αρχηγός του αν στα μέλη του κόμματος υφίσταται κάποιος "ανώτερος" βάσει της ιεραρχίας υποβάθρου!
Δε θα μπορεί κάποιος να διευθύνει μια επιχείρηση αν ένας εργαζόμενός της είναι ψηλότερα στην ιεραρχία υποβάθρου.
Ο αρχιεπίσκοπος θα είναι αυτός μεταξύ των κληρικών που είναι υψηλότερα στην ιεραρχία υποβάθρου.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο πρύτανης, ο αρχισυνδικαλιστής το ίδιο. Κοκ.
Πως θα ήμασταν τότε; Γιατί να αλλάξουμε; ... ;
Συνεχίζεται... Αύριο...
Καλωσήρθατε στην ΥΠΕΡΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Kali arxi kai kalo kouragio
ΑπάντησηΔιαγραφήβλάκα χριστιανέ. πάρε τη μαλακισμένη σου πυραμίδα και βάλτην στο κώλο σου να κάνεις γαργάρες που θα μολύνεις εσύ τη λέξη κόπανε. Τρίζουν τα κόκκακα του Αρμόδιου και του Αριστογείτωνα μπουχέσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουλάχιστον ο "βλάκας χριστιανός" έχει μια συνέπεια στα λόγια του. Τα κόκκαλα του Αρμοδίου και του Αριστογείτονα θα τρίζουν αλλά λόγω της κακής χρήσης της ελληνικής γλώσσας από εσένα, καθώς και από την εμφανέστατη αμάθειά σου. Μελέτησε λίγο ποιοι είναι αυτοί που αναφέρεσαι και θα καταλάβεις πως δεν έχεις ιδέα από Δημοκρατία. Μάλλον σε πείραξε η πυραμίδα γιατί ξέρεις πως απλώς είσαι ένας απόβλητος και ακόμα και ο πάτος της πυραμίδας είναι πολύ ψηλά για σένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ υπερδημοκρατία είναι η λαϊκή κυριαρχία. Το σύστημα που περιγράφεται είναι αντιπροσοπευτική Δημοκρατία πυραμοειδής τρίχας και μάλιστα κατσαρής μπούρδας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις βγείτε κύριε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι να περιγράψετε την αναφορά σας θα γίνετε περίγελως και θα σας συντρίψουν λεκτικά ΠΑΝΤΕΣ και έτσι ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ η πρότασή σας να γίνει πρόταση διακυβέρνησης. Επίσης ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ούτε τα βασικά ενός Δημοκρατικού πολιτεύματος για να αναζητήσετε την υπερδημοκρατία. Είστε κάπηλος μια λέξης και δημιουργός μίας φανταστικής έννοιας και σύνεση για εσάς θα ήταν να αναθεωρήσετε τις πυραμοειδείς τρίχες σας.
Ο κόσμος ΔΕΝ ΧΑΦΤΕΙ μύγες πλέον κύριε Δήμου ή καλύτερα Δημοκάπηλε.
ΑπάντησηΔιαγραφή